Utiliteitsbouw

In samenwerking met verschillende opdrachtgevers verzorgen wij de complete installatietechniek van onder andere kantoren, bedrijfshallen, overheidsinstellingen, scholen en vereniging van eigenaren. Met een team van professionals realiseren we uw project op maat op een duurzame, efficiënte en veilige manier op het gebied van WTB installaties.

Kerkhof Technische Installaties legt WTB installaties aan in de utiliteit voor onder andere:

  • Kantoren
  • Bedrijfshallen
  • Overheidsinstellingen
  • Onderwijsinstellingen

Meet- en regeltechniek

Een belangrijk onderdeel van de technische installaties is de meet- en regeltechniek. De benaming zegt het al, meten en aan de hand van deze gegevens regelen. Men realiseert zich meestal niet dat meet- en regeltechniek in ieder huishouden en gebouw voorkomt.

Een eenvoudig voorbeeld van meet- en regeltechniek is bijvoorbeeld een eenvoudige thermostaat welke de temperatuur in een ruimte meet. Wanneer deze te laag, zal deze een sturing geven naar de CV-ketel zodat deze in bedrijf komt. Wanneer de ruimte op de gewenste temperatuur is zal de thermostaat de sturing wegnemen zodat de CV-ketel weer uit gaat.

Maar ook complexe technische installatie, bestaande uit bijvoorbeeld: warmteopwekking, luchtbehandeling, koeling en naverwarming hebben een meet- en regelsysteem. In deze systemen zitten op strategische posities temperatuuropnemers, kleppen en beveiligingen. Uit deze componenten worden door een digitale regelaar waardes verzameld. Middels een stuk software wat in de digitale regelaars zit kunnen met deze meetwaardes diverse componenten, zoals kleppen, motoren en ketels, worden aangestuurd.

Wij hebben de knowhow en expertise om deze complexe regelingen te ontwerpen en te implementeren in de technische installaties. De regelpanelen welke hier voor benodigd zijn bouwen wij in 80% van alle opdrachten in eigen werkplaats.

Gezamenlijk met een opdrachtgever wordt er een Programma van Eisen opgesteld om zo tot een ontwerp te komen wat een gunstige invloed heeft op het klimaat in het gebouw met daaraan gekoppeld een zo laag mogelijk energieverbruik.

Waarom kiezen voor Kerkhof Technische Installaties?

  • Gecertificeerde monteurs

  • Persoonlijk advies

  • Van ontwerp tot aanleg van complete WTB installaties

  • Klant- en servicegerichte aanpak

  • Landelijk opererend

Wenst u meer informatie of een offerte te ontvangen?