0318 470 660 Ma - Vr 08:00 - 16:30 Utrechtsestraatweg 206-206A Rhenen

Techneco

Denken in oplossingen ten aanzien van het gebruik van duurzame energiesystemen. Dat is wat Techneco beweegt. Al ruim 20 jaar zet Techneco zich in om een doorbraak in de toepassing van duurzame energiesystemen te realiseren.

Techneco levert verschillende typen warmtepompen, waaronder hybride- en volledig elektrische warmtepompen. Deze worden in de woningbouw en de utiliteitsbouw gebruikt en zowel in de nieuwbouw als in de bestaande bouw.

Techneco biedt compleet geïntegreerde warmtepompsystemen aan; dus zowel de bron, de warmtepomp, de boiler, de aansluitsets en het afgiftesysteem. Ze zorgen ervoor dat de verschillende componenten perfect op elkaar zijn afgestemd. Techneco heeft een groot assortiment kwaliteitswarmtepompen waardoor Techneco afhankelijk van de wensen en situatie altijd de juiste oplossing kan bieden.

De meeste warmtepompen van Techneco kunnen geleverd worden met actieve of passieve koeling. Ook hebben we warmtepompen in het assortiment geschikt voor warm tapwaterbereiding. Voor de beste oplossing, passend bij uw situatie adviseren we u om contact met ons op te nemen.

Hybride warmtepomp

De Elga is de hybride warmtepomp van Techneco. Hybride houdt in dat elektriciteit en gas samen werken. Deze warmtepomp wordt naast een bestaande gasketel geplaatst. Het grootste gedeelte van het jaar draait de Elga voor de verwarming van het huis. Indien nodig springt de ketel bij.  Dit kan gebeuren als het buiten heel koud is of als u snel wil opwarmen. Heeft u net een nieuwe gasketel of één die nog lang niet is afgeschreven dan is de Elga iets voor u. De Elga is een typische warmtepomp die Nederland helpt in de transitie naar gasloos worden.

Volledig elektrische warmtepomp

Heeft u een woning of gebouw die volledig van het gas af kan of wilt u een warmtepomp, dan heeft Techneco drie type warmtepompen. De Loria lucht/water warmtepomp,  Toros Vision combiwarmtepomp en de Aquatop brijn/water warmtepomp. Deze kunnen de traditionele gasketel volledig vervangen. Ze kunnen dus zowel verwarmen, koelen en  warm water maken voor o.a. uw douche (tapwater).

De Loria is een lucht/water warmtepomp voor de woningbouw. Deze haalt dus net als de Elga zijn warmte uit de buitenlucht. De Toros Vision en Aquatop halen hun warmte uit de bodem. Deze twee worden dus aangesloten op een bodemsysteem. De Toros Vision is voor de woning bouw en de Aquatop is voor grote woningen en utiliteit.